Yritys

Uuden ajan osaamista

Outokummun Metalli Oy edustaa uuden ajan osaamista vuosien tinkimättömällä asenteella. Vuonna 1980 perustetun yrityksen liiketoiminnan ytimessä on metsänkorjuulaitteiden valmistusosaaminen maailman suurimman metsäkonevalmistajan John Deeren kumppanina.

Outokummun Metalli Oy on perheyritys, jonka arvoihin kuuluvat asiakaslähtöisyys, luotettavuus ja uudistuminen. Pitkäaikaiset asiakassuhteet, korkea laatu ja tehokas toiminta ovat aina olleet Outokummun Metallin kulmakiviä, joita ylläpidetään jatkuvan kehittämisen, yhteistyön ja henkilöstön kouluttamisen kautta.

Erikoistunut harvesteripäiden valmistukseen

Outokummun Metalli Oy valmistaa John Deere ja Waratah -tuotemerkeillä myytävien harvesteripäiden runkoja ja niiden varaosia. Outokummun Metallin tehtaassa harvesteripäiden rungot tehdään mekaanisesti valmiiksi sisältäen hitsauksen, koneistuksen, maalauksen ja kokoonpanon.

Harvesteripäiden lisäksi Outokummun Metalli Oy valmistaa VAHVA-kuormainkouria, joita käytetään mm. metsäkoneissa, kaivinkoneissa ja kuorma-autoissa.

Konserni työllistää yli 160 henkilöä

Outokummun Metalli -konserniin kuuluu tytäryhtiö Koneosapalvelu Oy, joka on liikkuvan kaluston ja teollisuuden hydrauliikka- ja tarviketoimittaja. Teknisen kaupan lisäksi Koneosapalvelu valmistaa ja huoltaa puutavaran käsittelyyn liittyviä laitteita, varaosia ja hydrauliikkaa.

Outokummun Metalli -konserni työllisti yhteensä 163 henkilöä ja sen liikevaihto oli noin 38 miljoonaa euroa vuonna 2022. Outokummun Metalli Oy:n palveluksessa oli 93 henkilöä ja liikevaihto oli noin 20,2 miljoonaa euroa vuonna 2022.

Outokummun Metallin toimitilat sijaitsevat Outokummussa, Pohjois-Karjalassa. Modernin tehtaan kokonaispinta-ala on noin 8200 m². Outokummun Metalli tuottaa toimitilaansa tarvittavan lämpöenergian luonnollisesti puuhakkeella omassa lämpölaitoksessa.