Outokummun Metallin investointiohjelma 2022-2023

Harvesteripää- ja kuormainkouravalmistaja Outokummun Metalli Oy toteuttaa jälleen merkittävät investoinnit Outokummun tehtaallaan. Noin 3,3 miljoonan euron investointiohjelma sisältää sekä tehdasrakennuksen laajennuksen että uusia koneita ja laitteita. Investointi tuo yhtiön käyttöön uusinta tuotantoteknologiaa ja lisää valmistuskapasiteettia.

Kuva_4_Outokummun Metalli_tehdas ulkokuvaMetsänkorjuulaitteiden valmistukseen erikoistuneen konepajayhtiön Outokummun Metalli Oy:n toiminnan ytimessä on jatkuva kehitys. Metalliteollisuudessa se tarkoittaa osaavan henkilöstön lisäksi modernia konekantaa sekä uusimman valmistus- ja automaatiotekniikan hyödyntämistä. Outokummun Metallin edellinen vuosina 2018–2019 toteutettu investointiohjelma sisälsi hitsauksen robotisointia sekä uuden koneistuskeskuksen ja uudet tilat materiaalivarastolle. Uusi investointiohjelma toteutetaan vuosina 2022–2023, ja se mahdollistaa jälleen uuden harppauksen tuotannon kehityksessä.

Tehdashallia laajennetaan ja konekantaa lisätään

”Investointisuunnitelman ulospäin näkyvin osa tulee olemaan tehdashallin laajennus. Outokummussa sijaitsevaan tehtaaseemme rakennetaan uusi kokoonpanotila, jonka suuruus tulee olemaan noin 1000 m². Laajennuksen jälkeen tehtaan kokonaisala on yli 8200 m²”, kertoo Outokummun Metallin toimitusjohtaja Jarmo Paakkunainen.

Kuva_3_Outokummun Metalli_uuden robottihitsaussolun perustusten tekoaPaakkunainen jatkaa, että ”kone- ja laitekannan osalta toimenpiteitä aloitettiin jo loppuvuodesta 2021. Edellisen investoinnin yhteydessä otimme käyttöön automaattisen monirobottisolun harvesteripäiden hitsaukseen ja nyt tilasimme toisen samanlaisen kokonaisuuden. Uuden robottihitsaussolun perustukset on jo tehty, joten investointiohjelma näkyy konkreettisesti tuotantotiloissamme. Lisäksi uuden koneistuskeskuksen hankinta ja kokoonpanotoimintojen uudistaminen ovat parhaillaan suunnittelupöydällä. Periaatepäätökset niidenkin toteuttamisesta on jo yhtiön hallituksessa tehty.”

Investointiohjelma tulee olemaan valmis vuoden 2023 loppuun mennessä. ”Tämänhetkisen hyvän tilauskannan ohessa isojen investointien toteuttaminen on tietysti melkoinen ponnistus, mutta uuden tekeminen on meille aina motivoivaa”, toteaa Paakkunainen.

Lisää kapasiteettia ja tehokkuutta

Investointiohjelman tavoitteista toimitusjohtaja Paakkunainen linjaa, että ”Investoinnin tuloksena tuotantokapasiteettimme kasvaa ja täten pystymme varautumaan tulevaisuuden asiakastarpeisiin. Automaation lisääminen ja valmistusmenetelmien kehittäminen parantavat tuotelaatua ja tuotannon tehokkuutta useammassa tuotannon vaiheessa: hitsauksessa, koneistuksessa ja kokoonpanossa.

Tämä parantaa kokonaispalvelua asiakkaillemme ja sitä kautta tietysti yrityksemme kilpailukykyä. Lisäksi uudistusten tavoitteena on vaikuttaa positiivisesti oman henkilöstön työhyvinvointiin ja työturvallisuuteen vaativassa teollisuusympäristössä.

Meille on tärkeää kehittää yritystä eteenpäin maailman johtavana harvesteripäiden valmistajana ja toimia pitkäjänteisesti Pohjois-Karjalassa osana John Deere Forestry Oy:n Joensuun metsäkonetehtaan kumppanuusverkostoa.”

Kuva_1_Outokummun Metalli_tmj Jarmo PaakkunainenLisätietoja

Outokummun Metalli Oy
Jarmo Paakkunainen
Toimitusjohtaja
Puh. +358 40 0678 889
jarmo.paakkunainen@outokummunmetalli.fi

Takaisin