Outokummun Metallille Maakunnan aktiivisin työpaikka -palkinto

Outokummun Metallille myönnettiin ”Maakunnan aktiivisin työpaikka” -palkinto Pohjois-Karjalan Urheilugaalassa 27.1.2024 Joensuussa. Urheilugaalan järjestivät Pohjois-Karjalan Liikunta (Pokali) yhdessä Maakuntaliiton kanssa.

Pohjois-Karjalan Liikunta toteutti Suomen aktiivisin työpaikka eli SAT-kartoituksia syksyn 2023 aikana, ja Outokummun Metalli pärjäsi tässä kyselyssä parhaiten Pohjois-Karjalan alueella. SAT-kartoituksessa kartoitetaan mm. sitä, kuinka liikunnallinen elämäntapa ja liikuntamyönteinen kulttuuri näkyy työyhteisössä, samoin kartoituskohteina ovat mm. työergonomia-asiat ja henkilöstöliikunnan mahdollistaminen.

Terveisiä Urheilugaalasta

Outokummun Metallille myönnetty ”Maakunnan aktiivisin työpaikka” –palkinto oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Pokalin perinteisen Urheilugaalan palkintokategorioissa mukana, koska SAT-kartoitukset tehtiin ensimmäisen kerran 2023. Palkinnon Outokummun Metallille luovuttivat maakuntajohtaja Markus Hirvonen ja Pokalin aikuisliikunnan kehittäjä Katri Hirvonen. Palkintojen jakotilaisuudessa perusteluina mainittiin mm. se, että Outokummun Metalli tarjoaa työntekijöilleen merkittäviä etuja työhyvinvoinnin lisäämiseksi. Yleisesti yritysten henkilöstöetuvalikoimaan kuuluvien liikuntaan ja kulttuuriin kohdennettavien etusetelien lisäksi työntekijöillä on mahdollisuus käyttää myös muita työhyvinvointia edistäviä palveluita. Palkittavan yrityksen johto on halukas panostamaan työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen ja on aktiivinen löytämään siihen toimivia tapoja.

Palkinnon vastaanottivat Outokummun Metallin talousjohtaja Sari Karhu ja HR-asiantuntija Ville Väänänen. Talousjohtaja Sari Karhu tiivisti yhtiömme tunnelmat: ”Iloisin ja kiitollisin mielin vastaanotimme palkinnon, on todella mukavaa, että toimintamme henkilöstön kokonaishyvinvoinnin parantamiseksi on huomattu. Työ henkilöstömme hyvinvoinnista välittävänä vastuullisena työnantajana jatkuu aktiivisena tästäkin eteenpäin.”

Urheilugaala24-Ville ja Sari_Kuva-Saara Huopalainen-7733

Kuvassa palkinnon vastaanottaneet Outokummun Metallin edustajat Ville Väänänen ja Sari Karhu. Kuva: Saara Huopalainen.

Olemme mukana Buusti360 -verkostossa

Outokummun Metalli on ollut mukana valtakunnallisessa Buusti360 -verkostossa sen perustamisesta vuoden 2022 alusta lukien. Buusti360 valtakunnallinen henkilöstöliikunnan verkosto on maksuton kehittämisfoorumi työyhteisöjen hyvinvointivastaaville. Tavoitteena on lisätä työyhteisöjen tietoisuutta ja osaamista hyvinvoinnista sekä tarjota toimivia työkaluja henkilöstöliikunnan edistämiseen. Käytännössä verkoston työ toteutuu maakunnallisten toimijoiden kautta, Pohjois-Karjalassa Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n (Pokali) kautta.

Takaisin