Jussi Makkonen eläkkeelle

Metsäkonealan legenda Jussi Makkonen on jäänyt eläkkeelle Outokummun Metallin tuotepäällikön tehtävästä joulukuussa 2019. Metsäkonealan ihmiset tuntevat Jussin Outokummun harvesterikourien kehittäjänä. Jussi on ollut työkaverinsa Veikko Kettusen kanssa mukana koneellisen metsänkorjuun ja tavaralajimenetelmän metsäkoneiden kehittämisen pioneerityössä. Outokummun Metallin harvesteripäät ovat olleet toimialalla arvostettuja esikuvia tuotteiden ensiaskelista saakka.

Jussi

Jussi aloitti työt Outokummun Metallilla vuonna 1984, ja jo samana vuonna esittelimme ensimmäisen metsäkoneen harvesteripään yhdessä Rauma-Repolan metsäkoneryhmän kanssa. Harvesteripäiden kehitys eteni huimaa vauhtia 1980- ja 1990-luvuilla yhteistyössä peruskonevalmistajan ja uusia ratkaisuja aktiivisesti testanneiden koneyrittäjien kanssa. Jussi oli mukana kehittämässä harvesteripäiden tehoa huikeasti parantaneita innovatiivisia ratkaisuja. Outokummun kourissa esiteltiin ensimmäisenä mm. neljä vetävää rullaa, neljä karsimaterää ja joukkokäsittelyvarustus.

John Deere Forestry Oy ja Outokummun Metalli Oy perustivat harvesteripäiden kehitykseen ja valmistukseen erikoistuneen Waratah OM Oy -yhtiön vuonna 2003. Jussi siirtyi tällöin Waratah OM Oy:n palvelukseen Joensuuhun jatkaen harvesteripäiden tuotekehitys- ja tuotetukitehtävissä.

Harvesteripäiden parista Jussi palasi 2010-luvulla Outokummun Metalliin kehittämään Vahva-kuormainkourien tuoteperhettä, jonka tuotekehitys ja valmistus siirtyi Outokummun tehtaalle Outokummun Metallin tytäryhtiöstä Koneosapalvelusta. Uran loppupuolella siis myös muu liikkuva kalusto tuli Jussille tutuksi metsäkoneiden lisäksi, sillä Vahva-kahmareita käytetään kuormatraktoreiden ohella esimerkiksi kaivinkoneissa ja kuorma-autoissa.

Kiitämme Jussia lämpimästi merkittävästä työpanoksesta Outokummun Metallin ja sen yhteis- ja tytäryritysten liiketoiminnan hyväksi. Vaikuttavan noin 40 vuoden työuran jälkeen toivotamme antoisia eläkepäiviä!

Outokummun Metalli Oy
Waratah OM Oy
Koneosapalvelu Oy
OOO Fortiparts
Pentin Paja Oy

IMG_3703

IMG_3550

IMG_1030

20180413_101353

Veikko

Jussi Makkonen ja Veikko Kettunen joulukuussa 2019

Takaisin