Investointiohjelmamme valmistui

Investointi-ohjelmamme 2022-2023 on saatu onnistuneesti päätökseen! Viimeisenä vaiheena tehtaallemme asennettiin uusi DNS HM 1250 koneistuskeskus Fanuc 31MiB Plus-iHMI -ohjauksella. Koneen asennus kesti viikkoja, mutta oheisella videolla näet sen 30 sekunnissa. Uusimman koneistuskeskuksen valmistuttua meillä on käytössämme kuusi vaakakaraista työstökeskusta, joissa on yhteensä 32 palettia.


Toteutimme valmistusmenetelmien, tuotelaadun ja tuotantokapasiteetin kehittämisen investointeja yhteensä noin 4,5 miljoonan euron edestä vaiheittain reilun kahden vuoden aikana. Investointiohjelman ensimmäisessä vaiheessa hankimme 3D-skannerin ja robotisoidun hitsausaseman. Toisessa vaiheessa tehdashallia laajennettiin 1080 m²:n verran, ja laajennuksen valmistuttua keväällä 2023 uusimme harvesteripäiden kokoonpanolinjan. Viimeisin vaihe eli uusi koneistuskeskus valmistui joulukuussa 2023, joten tästä on hyvä jatkaa metsäkoneiden lisälaitteiden laadukasta sopimusvalmistusta tulevana vuonna.

Investointien avulla vastaamme kehittyviin asiakastarpeisiin sekä parannamme tuotelaatua, toiminnan tehokkuutta ja työturvallisuutta. Eikä kehitys tietenkään lopu tähän. Tulevana vuonna panostamme erityisesti vastuullisuustyöhön esimerkiksi osallistumalla Keskuskauppakamarin ilmasto-ohjelmaan sekä aloittamalla ympäristö- ja työturvallisuussertifikaatteihin tähtäävät toimet.

Investointiohjelman valmistuttua kiitämme lämpimästi kaikkia rakentamiseen sekä kone- ja laitetoimituksiin osallistuneita yhteistyötahoja, joita oli projekteissa mukana useita kymmeniä. Myös oma henkilöstömme on tehnyt valtavan työn suunnittelemalla ja toteuttamalla investoinnit normaalin tuotantotoiminnan ohessa – kiitokset siitä!

Toivotamme menestystä tulevalle vuodelle.

Lisätietoja investointiohjelmasta ja Outokummun Metallin toiminnasta:
Jarmo Paakkunainen
toimitusjohtaja
puh. 040 067 8889

Outokummun Metalli_tehdas_230523_086
3D-skanneria hyödynnetään tuotelaadun varmistamisessa sekä harvesteripäissä että kahmareissa.

Outokummun Metalli_tehdas_230523_037
Hitsaushalliimme asennettiin toinen Jucat/ABB automaattinen monirobottisolu.

Outokummun Metalli_tehdas_230523_001
Täysin uusittu harvesteripäiden kokoonpanolinja valmistui uuteen halliin vuonna 2023.

Outokummun Metalli_ Ilma_180823_001
Viimeisimmän tehdashallin laajennuksen valmistuttua toimitilojemme koko on 8.280 m².

 

Takaisin