Tuotteet

Harvesteripäät

Outokummun Metalli Oy on maailman suurin harvesteripäiden runkojen valmistaja; maailmalla on jo yli 10 000 valmistamaamme harvesteripäätä. Olemme osa globaalia metsäkoneliiketoimintaa kumppanimme John Deere Forestryn kautta.

Valmistamme Outokummussa harvesteripäiden rungot mekaanisesti valmiiksi sisältäen hitsauksen, koneistuksen, maalauksen ja kokoonpanon. Tuotteiden myynnistä vastaa John Deere Forestry Oy, ja linkkinä näiden kahden yhtiön välissä toimii Waratah OM Oy, joka vastaa harvesteripäiden tuotekehityksestä, tuotetuesta ja loppukokoonpanosta.

Valmistamme tällä hetkellä yhdeksää eri mallia harvesteripäitä ja teemme jatkuvaa kehitystyötä harvesteripäätuotannon tehokkuuden ja laadun parantamiseksi. Valmistamme luonnollisesti myös harvesteripäiden runkojen varaosat sekä nykyisiin että vanhempiin malleihin.

Tutustu John Deere -harvesteripäämallistoon täältä.

Lisälaitteet

kahmarit-logoVahva-kahmarit

Outokummun Metalli valmistaa yli 20 kahmarimallia Outokummun tehtaassaan. Vahva-kuormainkourien rakennetta ja tuotantotekniikkaa on uudistettu voimakkaasti vuosien 2014-2016 aikana. Uusissa ns. C-runkoon perustuvissa kahmareissa näkyy vahva tuotantokokemus ja laatuosaaminen, sillä kahmareissa on mm:

  • Robottihitsatut rungot ja leuat
  • Koneistetut tappilinjat
  • Omavalmisteiset sylinterit
  • Karkaistut ja hiotut, mittatarkat niveltapit hitsatuilla lukituslevyillä
  • Pulverimaalaus

Perinteiset Vahva-kahmarit (rotaattorimallit) sopivat mm. pyöreän puun, hakkuutähteiden ja kantojen sekä kierrätysteollisuuden materiaalien käsittelyyn. Lisäksi kahmareita valmistetaan kaivinkoneisiin sopivina, jolloin niitä käytetään puunkäsittelyn lisäksi monipuolisissa töissä putkiurakoista rakennuspurkuihin. Vahva-kahmarit myy Koneosapalvelu.

Lue lisää Vahva-kahmareista

Vahva Forti mekaaninen rototilttiforti-logo

Vahva Forti 200 on uudenlainen kauhanpyörittäjä ja -kallistaja kaivinkoneisiin. Vahva Fortissa on hydraulinen kauhan kallistus +-45 asteen kallistuskulmalla ja mekaaninen kauhan pyöritys. Kauhaan hitsataan kartiomainen kiekko tai käytetään NTP 10-adapteria. Kauha kiinnittyy kiristämällä kauhassa oleva kartiomainen kiekko pylväspihtien käyttämällä pannalla. Kiekon ja pylväspihtien käyttö lukituksessa on patentoitu ratkaisu. Tuote sopii 13-20 tonnin kaivinkoneisiin.

Vahva Forti on hydraulisisiin rototiltteihin verrattuna rakenteeltaan yksinkertaisempi, vähemmän altis vaurioille ja edullisempi. Itse laitteessa ei ole hammasvaihteita, hydraulimooottoreita, hydrauliventtiileitä eikä sähköä kuten perinteisissä hydraulisissa rototilteissä. Matalan rakenteen ansiosta kauhan kärkivoima ei pienene. Työskennellessä kauhan ja Fortin liitos on lukittuna välyksetön, joten se on kestävä ja käyttäjälle miellyttävä.

Vahva Forti 200 on Outokummun Metallin oma tuote ja valmistetaan Outokummun tehtaalla. Vahva Fortia myy Koneosapalvelu Oy ja valikoidut jälleenmyyjät.

Lue lisää Vahva Fortista